Hey! Login of meld je aan

De voordelen van Nieuw Wonen

De voordelen van het kopen of huren van een nieuwbouwwoning

Projecten
Vrouw die plant in pot steekt data-editable="" />
Man en vrouw samen op de bank

Jouw woonwensen

Bij het bouwen van jouw nieuwbouwwoning houdt de aannemer rekening met jouw persoonlijke woonwensen. Samen met een koperbegeleider bepaal je aan de hand van verschillende opties zelf de ideale indeling van je huis. Misschien wil je een extra kamer op de bovenste verdieping, een erker in de woonkamer of de bijkeuken betrekken bij de keuken. Natuurlijk kies je de materialen, kleuren en indeling van de nieuwe keuken, badkamer en toilet ook helemaal zelf. Zo stel je een huis samen dat perfect aansluit op jouw levensstijl en interieursmaak. Een huis waar jij je echt thuis voelt.

Vrouw die haar verbruik controleert op haar smartphone

Je woont duurzaam

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de modernste duurzaamheidsnormen. Jouw huis is efficiënt geïsoleerd en vaak voorzien van zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Daardoor zijn de energiekosten lager dan je nu waarschijnlijk gewend bent. En fijn voor het klimaat; zo draag je automatisch bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Veel projectontwikkelaars gaan zelfs nog een stap verder, door in te zetten op energieneutrale of energieopwekkende nieuwbouwplannen. Wonen in een nieuwbouwwijk nodigt bewoners ook vaak uit een meer duurzame levensstijl aan te nemen, onder meer dankzij de aanwezigheid van laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen en toegankelijk openbaar vervoer.

foto's van verschillende interieur designs

Je woont zorgeloos

Tijdens de eerste vijf jaar dat je in uw nieuwbouwwoning woont, hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud. Mocht er toch iets mis zijn, dan is de aannemer gedurende die periode nog verantwoordelijk voor het verhelpen van eventuele gebreken zoals lekkages. De eerste vijf jaar brengen dus geen onvoorziene kosten met zich mee op het gebied van onderhoud of reparaties. En voor echt fundamentele gebreken, zoals constructiefouten, geldt deze garantie zelfs twintig jaar.

man die zijn automaten in de meterkast controleert

Je woont veilig

Jouw huis wordt gebouwd volgens de nieuwste bouwnormen. Dat is goed nieuws, want zo voldoet je woning aan strenge wet- en regelgeving op het gebied van onder meer isolatie, ventilatie, brandveiligheid en duurzame energiebronnen. Dus woon je in een nieuwbouwhuis, dan woon je veilig en comfortabel.

< Nieuwbouw huizen

Transparante kosten

Je koopt jouw nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’. Dit betekent dat de bijkomende kosten, zoals de overdrachtsbelasting en notariskosten, voor rekening van de ontwikkelaar zijn. Het kopen van een nieuwbouwwoning is dus heel transparant: je besteedt jouw geld uitsluitend aan het huis zelf en de financiering ervan.