Hey! Login of meld je aan
Innovatie

Nieuwbouwwoning klaar? Vergeet deze verzekeringen niet!

20 Jun 2024, leesduur:

Is je nieuwbouwwoning eindelijk opgeleverd en sta je te popelen om te verhuizen? Dan is het belangrijk dat je jouw woning verzekert voordat je de sleutels in handen krijgt. De volgende verzekeringen mag je niet vergeten.

Bescherm je woning met een opstalverzekering
De opstalverzekering wordt door de hypotheekverstrekker verplicht gesteld. Met deze verzekering dek je schade aan jouw woning en alles wat daaraan vastzit, denk bijvoorbeeld aan het dak en de muren. Heb je een appartement gekocht, dan werkt het vaak anders. Bij appartementen wordt de opstalverzekering in de meeste gevallen geregeld door de Vereniging van Eigenaren.

Zekerheid voor je nabestaanden met een overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar kan wel een groot verschil maken. Met deze verzekering verzeker je namelijk een groot deel van jouw hypotheek. Kom jij of komt jouw partner te overlijden, dan wordt een deel van de hypotheek afgelost. Zo voorkom je dat de nabestaanden moeten verhuizen als ze niet meer in staat zijn om de hypotheek te betalen. Met name wanneer je jouw woning samen met je partner hebt gekocht en jullie de hypotheek alleen samen kunnen betalen, is deze verzekering sterk aan te raden.

Vergeet je inboedel niet te verzekeren
Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, heeft bijna iedereen met een koop- of huurwoning deze verzekering afgesloten. Met een inboedelverzekering verzeker je, zoals de naam al zegt, je inboedel: dus alles in huis en in de tuin wat niet aan je woning vastzit, zoals meubels en elektronica.

Het regelen van deze verzekeringen zorgt ervoor dat jij straks met een gerust hart kunt genieten van jouw splinternieuwe woning.

Auteur Brût Communicatie
Over dit artikel
Auteur Brût Communicatie