Hey! Login of meld je aan

Fase 2: Een woning in het vizier

In deze fase van het nieuwbouwproject bekijk je hoe je aan relevante informatie komt en kies je een geschikt woningtype die aansluit bij jouw wensen.

knuffelend koppel met sleutels in de hand

Samen schrijven wij onze woonreis!

Bij Nieuw Wonen Nederland hechten wij waarde aan jouw ervaring. Deel jouw ervaring bij de stap 'Een woning in het vizier' in het aankoopproces. Zo kunnen wij jou de beste ervaring geven.

Gezin en makelaar in nieuwe woning /> />
Het laatste nieuws over: Een woning in het vizier

Tips voor het verkopen van je huidige woning

Je hebt pas een nieuwbouwwoning gekocht of je hebt een project op het oog. Als je nu al een koopwoning hebt, is dit het moment om na te gaan denken over het verkopen van je huidige woning. Deze tips helpen je bij een soepel verkoopproces en een goede verkoopprijs.

Lees meer Meer nieuws
makelaar geeft advies

Informatieverzameling in een notendop

Je hebt een nieuwbouwproject gevonden dat helemaal voldoet aan jouw woonwensen en binnen je budget past. Wat nu? Verdiep je in het nieuwbouwproject en blijf op de hoogte! Op de site van Nieuw Wonen Nederland vind je belangrijke informatie zoals de datum van de start verkoop, de brochure over het project en de woningen en een situatietekening met een overzicht van de kavels met bijbehorende bouwnummers. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van een project en van de regio waar jij in geïnteresseerd bent om niets te missen. Je kunt ook eens een kijkje nemen op de locatie om de plek en omgeving te bekijken. Zo ben je optimaal voorbereid op het moment van start verkoop.

woonkamer

Jouw project vinden in het kort

Maak gebruik van de zoekmogelijkheden op NieuwWonenNederland.nl om het project te vinden dat bij jou past. Vindt je niet het project dat jij zoekt? Zorg dan dat je jouw woonwensen achterlaat op ons platform met behulp van de onderstaande knop, zodat jij op de hoogte wordt gebracht wanneer er aanbod op de markt komt dat wel goed bij jouw woonwensen aansluit. Wil je snel verhuizen? Verbreed dan je zoekcriteria om meer aanbod te zien of neem contact op met een lokale nieuwbouwmakelaar.

Keuze uit meer dan 40 koopspecialisten

Bij NieuwWonen vinden we samen de aanbieder die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen woning zoeken

Hier staan wat voorbeelden van veelgestelde vragen over het zoeken van een woning.

Hoe vind ik mijn ideale woning?

Informatie verzamelen, woonwensen vaststellen, budget bepalen en bouwnummers van een project met elkaar vergelijken zorgt ervoor dat je jouw ideale woning kunt gaan vinden!

Ik wil een kavel kopen, waar moet ik op letten?

a. Bij het kopen van een kavel moet je letten op zaken als: i. Het uitzicht; ii. Parkeren en vervoer; iii. De ligging in het plan; iv. De ligging in de wijk; v. De zon; vi. Kavelgrootte; vii. Aangrenzende tuinen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een appartement?

a. Bij het kopen van een appartement zijn er verschillende zaken waar je op moet letten, denk bijvoorbeeld aan: i. Welke verdieping wil je wonen; ii. Een trap of een lift; iii. De gemeenschappelijke ruimten; iv. Welke zijde van het gebouw; v. Buitenruimten.

Moet ik een makelaar inschakelen om een project voor mij te zoeken?

a. Nee, het is niet nodig om een makelaar in te schakelen die op zoek gaat naar een project die bij jou past. Het is echter wel mogelijk, maar aan nieuwbouwprojecten zit vaak al een makelaar gekoppeld. Het is dan niet verstandig een eigen makelaar in te zetten. Dit kost vaak meer geld dan de makelaar die aan het project is gekoppeld.

Kan ik op de hoogte worden gehouden als er een nieuwbouwproject wordt aangeboden die bij mij past?

Ja, NieuwWonenNederland.nl biedt een service aan waarbij jij op de hoogte wordt gehouden van passend aanbod. Vul hiervoor de woonwensen in, in het woonaccount. Heb je nog geen woonaccount? Maak deze dan aan en verrijk het met jouw woonwensen.

Ik wil op kort termijn verhuizen naar nieuwbouw, kan dat?

Ja, alhoewel nieuwbouw vaak veel tijd kost, zijn er ook veel projecten die al in een gevorderd stadium en inmiddels zijn begonnen aan de bouw of oplevering. Bij deze projecten is het mogelijk om op kort termijn te verhuizen naar jouw nieuwe nieuwbouwwoning!