Hey! Login of meld je aan

Fase 1: Oriënteren en budgetteren

Het vinden van jouw ideale nieuwbouwwoning begint met een goede voorbereiding. In deze fase staat jouw zoektocht centraal en vertellen we je hier alles over. Geef jouw zoektocht een vliegende start!

knuffelend koppel met sleutels in de hand

Samen schrijven wij onze woonreis!

Deel jouw belevenissen en ervaringen bij het kopen van een nieuwbouwwoning met andere woningzoekers. Binnenkort worden alle bijdrages hier gepubliceerd. Op deze manier helpen wij elkaar op weg naar een nieuw droomhuis!

Overzicht van een stad
Het laatste nieuws over: Oriënteren en budgetteren

Daarom nieuwbouw!

Kiezen voor een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Je bent de eerste bewoner, dus je kunt alles naar jouw smaak en wensen indelen en inrichten. Bovendien is een nieuwbouwwoning vaak comfortabeler. We hebben de voordelen op een rijtje gezet.

Lees verder Meer nieuws
rekenmachine

Oriëntatieproces in een notendop

Om de nieuwbouwwoning te vinden die bij jou past, breng je eerst je woonwensen in kaart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie, het aantal slaapkamers en het type woning. Het woonwensformulier van Nieuw Wonen Nederland helpt je om je woonwensen op een rij te zetten. En je krijgt direct een overzicht van de nieuwbouwprojecten die passen bij jouw woonwensen! Zijn er geen passende nieuwbouwprojecten? Geen probleem. Als je een woonaccount aanmaakt, wordt je via de mail op de hoogte gehouden van nieuwe projecten die passen bij jouw woonwensen.

vraag op haar telefoon met brief

Budgetteren in het kort

Net als je woonwensen is het verstandig je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Een financieel adviseur kan je helpen bij het bepalen van het budget dat je ter beschikking hebt. Zo weet je in welke prijsklasse je kunt zoeken naar jouw droomhuis. Wil je een grove schatting maken van hoeveel jij kunt lenen? Benader één van onze adviseurs!

Keuze uit meer dan 40 taxatiespecialisten

Bij NieuwWonen vinden we samen de aanbieder die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen oriënteren en budgetteren

Hier staan wat voorbeelden van veelgestelde vragen over oriënteren en budgetteren

Hoe kom ik aan een nieuwbouwwoning?

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning, moet je doorgaans deelnemen aan een inschrijvingsprocedure. Iedereen die geïnteresseerd is, heeft de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwbouwproject. Inschrijvingen zijn open vanaf het moment dat de verkoop begint. Inschrijven kan via onze website bij de projecten die jou interesseren!

Hoe weet ik waar nieuwbouw komt?

Ons platform maakt gebruik van een programma dat continu alle nieuwbouwprojecten monitort. Hierdoor zijn we ook op de hoogte van projecten die zich nog in de vroegste fase van het bouwproces bevinden. Mede dankzij ons uitgebreide netwerk van makelaars, die goed op de hoogte zijn van lokale ontwikkelingen, kunnen we jou al het toekomstige aanbod presenteren en jou op de hoogte houden van de laatste nieuwbouwplannen in jouw omgeving!

Hoe maak je meer kans op een nieuwbouwwoning?

Een goeie tip om je kans op toewijzing voor een nieuwbouwwoning te vergroten, is door een financiële check te laten uitvoeren. Deze screening omvat informatie over je inkomen, vermogen en eventuele schulden. Op deze manier kan de projectontwikkelaar meer zekerheid verkrijgen dat je in staat bent om de woning te financieren. Op ons platform kun je hier gebruik maken van onze check of neem hier contact op met één van onze adviseurs!

Hoeveel geld heb je nodig voor een nieuwbouw huis?

Bij de aanschaf van een bestaande woning moet je rekening houden met bijkomende kosten van ongeveer 5-6% van de koopsom, die worden aangeduid als Kosten Koper. In tegenstelling hiermee koop je een nieuwbouwwoning Vrij op Naam. De bijkomende kosten bij een nieuwbouwwoning bedragen doorgaans ongeveer 2% van de koopsom. Deze kosten komen bij de kosten van de woning zelf.

Is nieuwbouw meer waard?

Onderzoek heeft aangetoond dat investeren in nieuwbouw een verstandige keuze is! Over het algemeen stijgt de waarde van vastgoed in de eerste jaren sneller dan die van bestaande woningen. Daarnaast brengt een nieuwbouwwoning verschillende financiële voordelen met zich mee! Denk hierbij aan zaken als het ontbreken van overdrachtsbelasting, makelaarskosten en kosten voor taxatie.

Kun je onderhandelen bij nieuwbouw?

Nee, hebben nieuwbouwwoningen een vaste prijs. Deze wordt door de ontwikkelaar bepaald op basis van bouwkosten en een waardebepaling. Nieuwbouwwoningen worden vaak eerst verkocht en daarna pas gebouwd.