Hey! Login of meld je aan

Fase 4: Start verkoop en inschrijving

In deze fase besteden we aandacht aan de start verkoop; het moment waarop de inschrijving start. We vertellen je hoe jij je kunt voorbereiden op dit moment en hoe de inschrijving in zijn werk gaat.

knuffelend koppel met sleutels in de hand

Samen schrijven wij onze woonreis!

Bij Nieuw Wonen Nederland hechten wij waarde aan jouw ervaring. Deel jouw ervaring bij de stap 'Start verkoop & inschrijving' in het aankoopproces. Zo kunnen wij jou de beste ervaring geven.

Een vergrootglas boven papieren huizen
Het laatste nieuws over: Start verkoop en inschrijving

Hoe verloopt een inschrijfproces bij nieuwbouw?

Hoera, je hebt een nieuwbouwproject gevonden dat aan jouw wensen voldoet. De volgende stap is het kenbaar maken van jouw interesse voor dit project en je vervolgens in te schrijven op één of meerdere van de woningen. We nemen je mee in dit proces.

Lees meer Meer nieuws
het funda huis schema

Start verkoop in een notendop

Zodra jij jouw ideale nieuwbouwproject hebt gevonden, is het belangrijk dat je de datum van de start verkoop in de gaten houdt. Op deze datum start de inschrijving en krijgt iedereen de kans om in te schrijven op een woning en zo in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning. Bij de inschrijving geef je de bouwnummers van je voorkeur aan. Daarnaast worden er soms extra vragen gesteld vanwege projectspecifieke voorwaarden of financiële haalbaarheid.

luxe woonkamer

Inschrijving in het kort

Voor en tijdens de inschrijvingsperiode kun je de verkopende makelaar vragen stellen ter voorbereiding op je inschrijving of over de verkoopstukken die je ontvangen hebt. Je schrijft je in door het invullen van een digitaal of fysiek inschrijfformulier, dat je voor een vastgestelde datum inzendt.

Zoek een makelaar bij jou in de buurt

Bij NieuwWonen vinden we samen de aanbieder die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over start verkoop & inschrijving

Hier staan wat voorbeelden van veelgestelde vragen over start verkoop en inschrijving

Op welk moment begint de verkoop van een nieuwbouwproject?

De verkoop van een nieuwbouwproject begint nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, zoals het verkrijgen van vergunningen en het maken van ontwerpen. Zodra de ontwikkelaar denkt dat er genoeg interesse is, begint de verkoop. Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de voortgang van de bouw en de marktomstandigheden. Kortom, de verkoop begint wanneer alles klaar is en mensen geïnteresseerd lijken te zijn in de woningen of appartementen.

Wat houdt een start verkoop precies in?

Een start verkoop bij een nieuwbouwwoning is het moment waarop de ontwikkelaar begint met het aanbieden van de woningen aan mensen die geïnteresseerd zijn om ze te kopen. Tijdens deze fase worden evenementen georganiseerd, zoals open huizen (wanneer mogelijk), en wordt informatie verstrekt over de beschikbare woningen en prijzen. Potentiële kopers kunnen dan hun interesse tonen en een woning reserveren. Het is het begin van de actieve verkoopperiode van het nieuwbouwproject.

Op welke manier kun je jezelf aanmelden voor een woning?

Je kunt jezelf aanmelden voor een woning in de nieuwbouw door online registratie, contact op te nemen met een makelaar die betrokken is bij het project, evenementen bij te wonen waar informatie wordt verstrekt, of rechtstreeks contact op te nemen met de ontwikkelaar of het verkoopkantoor. Op onze site van Nieuw Wonen Nederland kun je je altijd aanmelden op een woning. De makelaar zal dan contact met je opzoeken.

Hoe verloopt het proces van woningtoewijzing?

Het proces van woningtoewijzing bij een nieuwbouwproject verloopt meestal als volgt: i. Registratie: Geïnteresseerden melden zich aan voor het project. ii. Lotings- of toewijzingsprocedure: Als er meer belangstellenden zijn dan beschikbare woningen, wordt er mogelijk geloot of op basis van andere criteria toegewezen. iii. Selectie van woningen: Kopers kunnen hun voorkeuren aangeven. iv. Toewijzing: Woningen worden toegewezen aan kopers.

Wat wordt bedoeld met de term 'vrij op naam'?

"Vrij op naam" betekent dat bij de verkoop van een woning alle gebruikelijke kosten al zijn inbegrepen in de prijs die je betaalt. Dit omvat dingen zoals de belastingen, notariskosten en registratiekosten. Met andere woorden, je hoeft geen extra kosten te betalen bovenop de verkoopprijs voor deze zaken.

Moet ik alvorens een inschrijving een afspraak maken bij de notaris?

Nee, je hoeft geen afspraak te maken bij de notaris voordat je je inschrijft voor een nieuwbouwwoning. Pas nadat je bent toegewezen aan een woning en de koopovereenkomst hebt getekend, zal er een afspraak met de notaris worden gemaakt voor verdere afhandeling.