Hey! Login of meld je aan
Amsterdam
Toekomstig

De Centrale

Prijs nog niet bekend

  • Wonen 90 - 166 m²

De Centrale | Amsterdam

Het voormalig KPN gebouw is een monument, een verborgen parel, welke midden in een woonblok ligt.
De Centrale | In voorbereiding

Filips van Almondestraat 15
Op het binnenterrein van een gesloten woonblok in De Baarsjes in Amsterdam, wordt een telefooncentrale, een monument uit 1926, getransformeerd naar een bijzonder woongebouw met binnentuinen. Het voormalig KPN gebouw is een monument, een verborgen parel, welke midden in een woonblok ligt. Voor de herontwikkeling is gekozen voor een transformatie naar 18 woningen met tuin, en 1 appartement, midden in een oase van rust. Naar verwachting start de verkoop voor de zomer van 2024.

Omgeving 
In het levendige De Baarsjes komen creatievelingen en gezinsvriendelijke vibes perfect samen. Deze buurt is ideaal voor young professionals en dynamische gezinnen, met een overvloed aan eetgelegenheden, koffietentjes en ontspannende plekken. Hoe ziet je weekend er uit als je hier woont?

Historie
Dit gemeentelijke monument op het binnenterrein tussen de Filips van Almondestraat, Witte de Withstraat en Admiralengracht, is ontworpen door architect Alfred Boeken in de tijd dat er grote behoefte ontstond aan telefoonverbindingen en er niet veel ruimte was in de stad. Als onderdeel van de uitbreiding van Plan West was deze 6e telefooncentrale gepland midden in een woonblok in De Baarsjes. Op de begane grond kwam de opslag en de technische ruimte, op de eerste verdieping de telefooncentrale waar dames handmatig de telefoonverbindingen legden.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Media

Meer weten?
Logo Broersma Wonen
Broersma Wonen
Medewerker Kees Kemp
Medewerker Daniel de Bont

Dit is de locatie

Faciliteiten
Meer weten?
Logo Broersma Wonen
Broersma Wonen
Medewerker Kees Kemp
Medewerker Daniel de Bont