Hey! Login of meld je aan
Innovatie

6 stappen naar een perfect interieur

25 Jun 2024, leesduur:

Het inrichten van een nieuwbouwwoning biedt je onbeperkte mogelijkheden, maar kan soms ook een uitdaging zijn. Met dit stappenplan helpen we je op weg naar een interieur dat perfect aansluit bij jouw wensen en de indeling van je nieuwe woning.

Stap 1: Het indelen van de ruimtes
Begin bij de basis: bepaal wat je in iedere ruimte wilt doen. Wil je een aparte speelkamer voor de kinderen of een kantoor om thuis te werken? Hoeveel kamers wil je inrichten als slaapkamer? Maak een grove plattegrond per ruimte en plaats hierin ook de grootste meubels. Houd hierbij ook rekening met radiatoren, ramen en de draairichting van deuren. Op deze manier krijg je beter inzicht in wat in welke ruimte past.

Stap 2: Maak een moodboard
Nu je de indeling voor je nieuwe woning hebt bepaald, kun je aan de slag met de look & feel van het interieur. Maak een moodboard om de stijl en het kleurenpalet te bepalen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruikmaken van knipsels uit tijdschriften of Pinterest-afbeeldingen. Denk na over welke stijl je in de verschillende ruimtes wilt gaan toepassen.

Stap 3: Een lichtplan opstellen
Licht is essentieel voor de sfeer in je woning. Bepaal welke soort lichtbron je in iedere ruimte nodig hebt. Fel licht is bijvoorbeeld meer geschikt voor boven de eettafel, terwijl zachter licht beter past naast de bank. Houd hierbij ook rekening met de posities van de stopcontacten en elektrapunten, zodat er straks geen verlengsnoeren nodig zijn.

Stap 4: De vloeren en muren
Met de gekozen stijl en het kleurpalet in gedachten, kun je nu kiezen voor de vloeren en de afwerking van de muren. Deze vormen de basis van je woning en zorgen voor een samenhangend geheel. Een rustige basis geeft meer flexibiliteit in je keuze voor meubels. Vergeet niet om bij je keuze voor de vloer rekening te houden met eventuele vloerverwarming.

Stap 5: Meubels uitkiezen
Nu de basis staat, is het tijd voor het uitkiezen van de meubels. Start hierbij eerst met de grote meubels zoals de bank, de eethoek en het bed. Houd bij het plaatsen van de meubels je lichtplan in gedachten. Op pad naar de woningboulevard? Vergeet dan je moodboard niet mee te nemen en bezoek verschillende winkels voordat je een beslissing neemt. Denk ook alvast na over raambekleding om het geheel compleet te maken.

Stap 6: Het toevoegen van accessoires
Heb je de belangrijkste meubels gekozen? Dan kun je beginnen met de laatste stap; de accessoires. Kies een mix van persoonlijke items en nieuwe accessoires om van jouw nieuwe woning echt een thuis te maken.

Succes met het inrichten van jouw nieuwe woning!

Auteur Brût Communicatie
Over dit artikel
Auteur Brût Communicatie