Hey! Login of meld je aan
Koog aan de Zaan
In verkoop

BrugHoofd

Prijsindicatie vanaf € 369.500 tot € 650.000 vrij op naam

  • Wonen 63 - 130 m²

BrugHoofd | Koog aan de Zaan

Supermarkt of Superwonen?
Alditerrein in oud-Koog transformeert naar veelzijdig woongebied aan de Zaan. Zuideinde krijgt met BrugHoofd een nieuw begin op deze superlocatie!

Super dat dit soort ontwikkelingen de oevers langs de Zaan mooier maken! Hoe fijn is het dat een plek aan het water zich niet meer hoeft te verschuilen, maar zich trots toont? Dat hier dan ook nog een veelzijdige woonbestemming aan gegund wordt, is helemaal fantastisch! Het voormalige Alditerrein aan het Zuideinde in Koog aan de Zaan transformeert van puur functioneel naar sfeervol en levendig woongebied met vijf grondgebonden woningen en twee appartementsgebouwen, waarvan één huurwoningen betreft en het gebouw aan de Zaan bestaat uit zes woonlagen met koopappartementen. Gezinnen, doorstromende senioren en hardwerkende tweeverdieners vinden hier in dit bekoorlijke stukje oud-Koog hun bestemming: wonen aan de Zaan!

Precies waar de Raadhuisstraat overgaat in het Zuideinde is deze superlocatie voorbestemd om nieuwe levendigheid te krijgen, met een heel vernieuwd aanzicht voor dit deel van oud-Koog. De oude supermarkt wordt afgebroken en het terrein zal worden benut voor in totaal veertig woningen, verdeeld over twee appartementsgebouwen, van vier en zeven bouwlagen, en vijf grondgebonden woningen.

Het appartementsgebouw direct aan de Zaan krijgt de uitstraling van een pakhuis, met hoge getoogde raampartijen van de begane grond tot en met de eerste verdieping plus gevelgrote raampartijen om optimaal van het zicht op de Zaan te kunnen genieten. Dit zijn koopappartementen met een woonoppervlakte die varieert van 63 tot bijna 100 vierkante meter! Eén en al comfort, want alle twee-, drie- of vierkamerappartementen zijn voorzien van ingenieuze installaties en slimme systemen om het klimaat binnen te optimaliseren en het klimaat buiten te sparen. De vloeren vormen de warmtebron en kunnen beperkt koelen in de warme zomermaanden. Ook het complex met huurappartementen, vijftien in getal, wordt met dezelfde égards ingedeeld en afgewerkt. Appartementen met één of twee slaapkamers oriënteren zich speels op het Zuideinde of de Zaan. Door het aantal bouwlagen te variëren, ontstaat ruimte voor dakterrassen en doorzicht.

Het kleurrijke blok met herenhuizen past perfect in het historische Zaanse beeld aan het oud-Koogse Zuideinde, zonder concessies te doen aan moderne nieuwbouw. De licht verspringende puien en diversiteit in materiaalgebruik, raampartijen en punt- en tuitgevels geven het geheel een speels effect. Binnen vinden we drie verdiepingen puur woonplezier. Parkeren kan op eigen terrein, aan de achterzijde van de woning, onder het megadakterras van bijna zes meter diep. De begane grond wordt benut voor een slaapkamer met eigen badkamer plus een berging, de living met open leefkeuken beslaat de woonlaag hierboven. Onder de gezellige nok, die met elkaar verbonden worden door kapelachtige uitbouwen, bevinden zich nog twee royale slaapkamers en een tweede badkamer. De hoekwoningen profiteren logischerwijze van meer lichtinval. Eén bouwnummer krijgt, naast de geveltuin waar alle herenhuizen mee verfraaid worden, een zijtuin op het zuiden.

Energiezuinig, duurzaam, circulair, biodivers en anti-hittestress zijn de speerpunten van dit project, waar koop en huur deel van uitmaken. De efficiënte indelingen en de fraaie schil eromheen zijn de verdiensten van het Amstelveense bureau Just Architects, in de Zaanstreek bekend van onder meer appartementsgebouw De Makelaar in het stadshart van Zaandam. In de eerste fase zullen de vijf grondgebonden herenhuizen en koopappartementen worden aangeboden. Gezamenlijke ruimtes en parkeerplaatsen worden ingericht met veel groen. Dit project knipoogt weliswaar naar het verleden, maar laat door de minimale verstening óók zien hiervan te hebben geleerd. Het openbare gedeelte grenst aan de Zaan, met bankjes en een promenade met steiger, een aantrekkelijk en levendig buurtje dus. Het gebruik van verschillende bouwlagen bij de appartementsgebouwen draagt hierin bij. Groen voor waterretentie, bestrijding van hittestress en bevordering van de biodiversiteit zijn belangrijke drijfveren. Groen vergroot immers de leefbaarheid voor mens en dier. De platte daken worden hiervoor aangewend, evenals de plaatsing van panelen die zich richten op onze meest natuurlijke bron, zonnekracht.

Het Zuideinde in Koog aan de Zaan verbindt het stadse Zaandam aan het historische erfgoed in oud-Koog. Het industriële lint langs de Zaan waar de Zaanstreek groot mee geworden is, verandert langzaam maar zeker in gewilde woonomgevingen. Dat daarbij het karakter van de Koogse bedrijvigheid bewaard blijft, biedt bewoners de kans op bijzondere huisvesting. De ligging is perfect, de locatie super. Zowel de winkels, als de scholen, sportcomplexen, NS-station en snelwegen bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid. De rit naar het centrumring om Amsterdam kost hooguit een kwartier. De medische voorzieningen, para-medische praktijken, maar ook cultuur en natuur zijn zowel met de auto, openbaar vervoer als op de fiets uitstekend te bereiken. Zaanstad is niet groot en dit deel van het Zuideinde, precies tussen de A8 en de Willem Alexanderbrug, is het meest centrale deel.

Hier kunnen wonen, in de sfeer van vroeger en met de materialen en middelen van de toekomst... Langs het stroomgebied van de Zaan en in de gezelligheid van het Zuideinde. Dan ben je meteen een echte Zaankanter.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Planning

Start voorverkoop Nog niet bekend
Start verkoop 17 jan. 2024
Start bouw 1 aug. 2024
Start oplevering 1 jan. 2026

Dit is de locatie

Faciliteiten