Hey! Login of meld je aan
Innovatie

Ondersteuning van makelaars

14 Mar 2024, leesduur: 2 minuten

Op zoek naar een woning of geïnteresseerd in woningen? Dan ga je als eerste naar Funda, de website voor al het actuele woningaanbod in Nederland. Daar kun je kijken naar waar woningen zich bevinden, hoe ze er van binnen uitzien en wat ze kosten. Als je een woning wilt kopen, komen er ineens veel meer vragen op je af, zeker als het in een gebied is waar je nog niet woont.

Als het over de woning zelf gaat, is een bezoek aan de woning nuttig. Maar wanneer het gaat over zaken als bouwkwaliteit, toekomstige onderhoudskosten of het verduurzamen van de woning, betreed je al snel onbekend terrein. En hoe zit het met de omgeving? Zijn er plannen voor het uitbreiden van voorzieningen die prettig zijn, of zijn er activiteiten gepland die je wilt weten voordat je een beslissing neemt? En last but not least, wat is de juiste aanpak om de woning waarin ik interesse heb daadwerkelijk te kopen?

Er zijn zaken die je zelf kunt doen, maar je kunt ook een makelaar inschakelen die je helpt bij het aankopen van een woning. Die kent de omgeving en weet wat er voor soortgelijke woningen wordt betaald.

Als je op zoek bent naar nieuwbouw, kan je eerste zoektocht nog steeds op Funda zijn. Je zult dan echter merken dat alleen woningen die al te koop zijn, daar vermeld staan. Nieuwbouw vergt vaak een lange voorbereidingstijd, soms wel tot 5 jaar of meer. Dus als je hebt gehoord dat er nieuwbouw komt in jouw omgeving waar je mogelijk interesse in hebt, rijst de vraag: hoe blijf ik geïnformeerd tijdens deze voorbereiding? Het wordt nog interessanter als je niet alleen geïnformeerd wordt, maar ook inspraak hebt in wat er mogelijk gebouwd gaat worden.

De makelaars die zijn aangesloten bij het platform worden regelmatig gevraagd door ontwikkelaars, bouwers en gemeenten om aan te geven aan welke woningen er behoefte is. Dit is nuttig om het juiste huis of appartement voor jou te bouwen, of het nu om koop of huur gaat.

Het is dan ook belangrijk dat je je stem laat horen over wat voor jou belangrijk is in je woning of omgeving om prettig te kunnen wonen. Neem rustig een kijkje op het platform Nieuw Wonen Nederland, laat je inspireren door het totale landelijke aanbod. Weet je wat je wilt qua woning en waar je wilt wonen? Geef dan de voorkeur van jouw regio aan en schrijf je in, zodat je vanaf nu op de hoogte blijft van wat er te koop of te huur is, en misschien nog belangrijker, wat er in de nabije toekomst te koop of te huur komt.

Auteur Nieuw Wonen Nederland
Over dit artikel
Auteur Nieuw Wonen Nederland