Hey! Login of meld je aan
Innovatie

Regionale en lokale kennis

07 Mar 2024, leesduur: 2 minuten

De kracht van regionale kennis 

Op wereldniveau gezien is Nederland een klein landje. Toch zijn we hier met 18 miljoen mensen en bewonen we samen ruim 8 miljoen woningen. We wonen in steden, dorpen en op het platteland; elk gebied heeft zijn eigen, unieke combinatie van kenmerken. Een voorbeeld: je fiets op straat parkeren bij een lantaarnpaal is heel gewoon in de stad, maar in een dorp word je met scheve ogen aangekeken. En de auto naast je huis parkeren is in de stad praktisch onmogelijk, terwijl het op het platteland als vanzelfsprekend wordt gezien. 

Als (Nieuwbouw)makelaars zijn wij thuis in onze eigen regio. Onze kennis reikt verder dan de kenmerken van woningen. Wij weten welke voorzieningen (medische faciliteiten, kinderopvang, winkels, sport, etc) er in de buurt zijn, en waar behoefte aan is. Wij kennen de lokale gebruiken en cultuur en maken deel uit van een uitgebreid sociaal netwerk. De regionale kennis van nieuwbouwmakelaars is essentieel voor projectontwikkelaars om nieuwbouwprojecten te ontwikkelen die naadloos aansluiten op de omgeving en inspelen op de behoefte van mensen die daar willen wonen. 

Jij hebt zelf ook een stem bij de ontwikkeling van nieuwbouw: door jouw woonwensen kenbaar te maken, kunnen wij op een nog dieper niveau ontwikkelaars adviseren. Tegelijkertijd heb je toegang tot alle nieuwbouwplannen die te koop of te huur staan of komen. Vind je een woning die perfect aansluit of je woonwensen, dan staan de aangesloten nieuwbouwmakelaars klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in de volgende stappen. Waar dit eerst alleen mogelijk was op onze regionale platforms, is dit nu ook mogelijk op dit landelijke platform. Leuk om ook eens inspiratie op te doen bij projecten buiten je regio, zodat je woonwensen nog duidelijker worden. 

 

Auteur Nieuw Wonen Nederland
Over dit artikel
Auteur Nieuw Wonen Nederland