Hey! Login of meld je aan

Kade woningen Bouwnummer 1

Westknollendam 77 S, 1525 PR Westknollendam
Beschikbaar
€ 789.500

Kade woningen Westhaven Westknollendam

Het voormalige vissersdorp Westknollendam ligt beschut in de kom van de Zaan, waar de rivier overgaat in de Tapsloot en aansluiting vindt met het Alkmaardermeer. Met de vissers kwamen de havens en de werven. De gemeenschap Knollendam groeide, aan beide oevers. Nuchter als de Westfriezen zijn, noemen we het Oost- en Westknollendam. Na de inpoldering verdwenen de vissersschuiten om plaats te maken voor het beroepsvervoer en de pleziervaart. De jachthavens strekken hun steigers uit in de Zaan, tevreden dobberen de jachten, sloepen en kruisers tot zij weer opgetuigd het ruime sop kiezen. Richting de uitgestrektheid van het Alkmaardermeer of zuidwaarts, naar de gezelligheid aan het IJ. Wordt dit ook úw thuishaven?

Westhaven in Westknollendam ligt aan een van de jachthavens, tegen de rand van de oude dorpskern. Het nieuwbouwproject omvat 10 grondgebonden gezinswoningen en 5 waterwoningen.

Langs het water kijken de vijf kadewoningen uit over - inderdaad - de kade. Het rustgevende geluid van vallen tegen de masten versterkt het eeuwige vakantiegevoel. De kadewoningen zijn twee- of driekappers waardoor vier van de vijf woningen halfvrijstaand zijn. In dit geval is delen vermenigvuldigen!

Met drie volwaardige leeflagen zijn de kadewoningen het grootst: 184 m2 gebruiksoppervlakte verdeelt zich over 6 vertrekken, waaronder 4 slaapkamers met de mogelijkheid tot het creëren van een 5de slaapkamer.
Ook deze luxe woningen worden uitgevoerd in hoogwaardig en duurzaam verkregen materialen. Van de bakstenen borstwering tot en met de houten opbouw en kozijnen, keramische dakpannen en zinken hemelwaterafvoer. De vensters van de begane grond en eerste verdieping zijn met zes- en achtruits raampartijen extra hoog. Dubbele openslaande deuren verbinden de leefruimten aan de achterzijde met de beschutte tuinen op het (zuid)westen. Qua wooncomfort wordt het hoogst haalbare bereikt: de vloeren vormen hier de warmtebron.

De kadewoningen beschikken over een L-vormige woonkamer waarin aan de pleinkant ruimte wordt voorzien voor een keuken. Die wordt casco opgeleverd en kan naar eigen behoeften en wensen worden ingevuld. De vensters beginnen al direct boven de gemetselde borstwering waardoor de lichtinval van deze kant optimaal wordt benut. De living richt zich naar de tuin, met gevelhoge raampartijen en dubbele openslaande deuren. Binnen wordt buiten en andersom.
Boven zijn drie royale slaapkamers, waarvan één door de indeling uitnodigt om de droom van een eigen walk-in-closet te vervullen. De fijne badkamer voorziet in een inloopdouche plus de luxe van een ligbad. Het toilet op deze verdieping heeft een eigen plek. Prettig voor de privacy! Het sanitair wordt standaard al met A-merken uitgevoerd, naar eigen wens kan dit natuurlijk een upgrade krijgen. Hoe luxe is dat! De zoldervertrekken kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld, eventueel nog met een vliering of vide. De hoogte is er!

Zowel de techniek als de was krijgen ieder hun eigen plek. Qua comfort en binnenklimaat beantwoordt Westhaven aan alle normen die van moderne nieuwbouw te verwachten zijn. De woningen zijn optimaal geïsoleerd en geventileerd.

Het zadeldak boven de tweede verdieping wordt benut voor zonnepanelen, een duurzame ondersteuning van de externe energiebehoefte die door het vernuft van de warmtepomp al bijzonder laag is. Het plein ligt in alle openheid aan de kade, met in het midden een plantsoen.
De besloten achtertuin op het (zuid)westen biedt volop privacy. Parkeren kan op de te realiseren groene parkeerplaats. Met oog voor de biodiversiteit en waterretentie wordt deze met open klinkers bestraat, met veel ruimte voor groen. Zo biedt Westhaven leefruimte aan mens, dier en natuur.

Bouwnummer 1, gbo 184 m2, twee-onder-één-kapwoning, indeling:
Entree halfvrijstaande kadewoning. Hal met garderobe en meterkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Trapopgang. L-vormige doorzon woonkamer met open leefkeuken (casco op te leveren). Lichtinval van drie kanten. Gevelhoge raampartijen met dubbele openslaande deuren naar beschutte achtertuin op het westen en zuiden. Houten berging, voorzien van elektra.
1e Verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. L-vormige hoofdslaapkamer met Zaanzicht. Badkamer met inloopdouche, wastafel en ligbad. Tweede toiletruimte met wandcloset en fontein. Tweede en derde slaapkamer aan tuinzijde.
2e Verdieping: overloop. Vierde slaapkamer aan tuinzijde. Berging met aansluitingen voor wasmachine en -droger. Technische berging met installaties. Ruimte naar eigen zeggen in te richten met Zaanzicht. Volledige nokhoogte.
Bij de kadewoningen fungeren alle vloeren als warmtebron.

Omgeving en bereikbaarheid
Westknollendam hoort bij Wormerveer en dat hoort weer bij Zaanstad. Alle dorpen hebben hun eigen identiteit weten te behouden, binnen de landschappelijke diversiteit waar de Zaanstreek om bekend staat. Dit is de grens met het buitengebied, waar de polders en waterpartijen elkaar zonder visuele onderbreking afwisselen. Ja, hier en daar een kerkje of een staande mast. Toch ligt Westknollendam allerminst geïsoleerd. Langs het dorp ligt de provinciale weg. Die leidt in een rechte lijn en in ongeveer 5 minuten naar de A8 richting Zaandam en Amsterdam, of slechts 10 minuten naar de A9 richting Haarlem en Schiphol.
De jachthavens zijn belangrijk voor het dorp, dit brengt gezelligheid én je kunt er lekker eten. Kinderen groeien hier op met de avonturen en pure pret van de watersport. Tot het voortgezet onderwijs zijn voor hen de voorzieningen in het dorp te vinden. Basisschool, sportverenigingen, een buurthuis met veel activiteiten... Voortgezet onderwijs van vmbo tot en met vwo zijn in Krommenie voorhanden, voor de jeugd een gezond fietstochtje van een kwartiertje heen en terug.

Wie met het openbaar vervoer reist, fietst in hetzelfde kwartier naar het NS station van Wormerveer, met rechtstreekse aansluiting naar Amsterdam. Sportievelingen peddelen door naar hun bestemming in de Zaanstreek, Wormerland of regio Alkmaar.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Kenmerken

Overdracht
  • Prijs € 789.500
  • Status Beschikbaar
Bouw
  • Soort appartement Huis
  • Soort bouw Nieuwbouw
  • Bouwjaar

Dit is de locatie

Faciliteiten