Hey! Login of meld je aan
Afbeelding La Paix
Zaandam
In verkoop

La Paix

Prijsindicatie vanaf € 215.000 tot € 439.500 vrij op naam

Inschrijven als reserve kandidaat voor La Paix nog mogelijk!

De verkoop van nieuwbouwproject Edcarshof in Koog aan de Zaan is in volle gang. Wil jij ook nog kans maken op een appartement in dit splinternieuwe appartementencomplex nabij de binnenstad? Schrijf je dan in als reservekandidaat.

La Paix | Zaandam

Er zijn op deze plek relaties gestart en vast ook wel eens gestrand. Er is gedanst, gesjanst, verleid en met zachte dwang naar buiten geleid. Dit was Café de la Paix aan de Zuiddijk in Zaandam. Ontstaan toen het hip was in de horeca om Franse namen te gebruiken zonder de gewoonte te breken een établissement (oui, oui) naar een Zaanse molen te benoemen. De Vrede was een houtzaagmolen in het bezit van Cornelis van de Stadt, inderdaad, de burgemeester naar wie een jaren '30-straat aan de oostkant van de Zuiddijk is vernoemd.
De naam paste perfect in het plaatje. Dat doet het nog steeds, ook al is het plaatje totaal veranderd. La Paix wordt een geheel nieuw woongebouw, met een studio, 3 tweekamer- en 4 driekamerappartementen, verdeeld over optisch twee verschillende gebouwen. De bovenste etages profiteren van de schuine dakhellingen en hebben daardoor alleen onderburen. Achter dit nieuwe gebouw komen verder nog 2 tweelaags gezinswoningen, ieder met twee slaapkamers. Totaal tien woningen, waar mensen elkaar ontmoeten, begroeten, samenleven en samen leven geven. La Paix.

De Zuiddijk is van oudsher een waterkering die Amsterdam en Zaandam verbond. De breedte nodigde uit om hier huizen te bouwen, de bewoners hiervan hielden droge voeten. De dijkfunctie is allang geleden opgeheven, de vorm is echter grotendeels intact gebleven. Dat betekent extra ruimte onder het maaiveld! Aan de Zuiddijk staat nog heel wat fraais met zo'n extra verdieping die aansluit bij de veel lagergelegen tuin. Zeker nu de Zuiddijk gerevitaliseerd wordt en pandeigenaren renovaties en zelfs restauraties uitvoeren komt er weer volop leven in dit deel van Zaandam. Café de la Paix en het naastgelegen pand waren niet meer te redden, deze worden gesloopt. Het nieuwe woongebouw wordt gebouwd in de sfeer van de Zuiddijk zoals deze vroeger was. Statig en voornaam, maar dan op zijn Zaans, dus zonder luidruchtige details. Hout en bakstenen, schuiframen met roedeverdelers en vriendelijke dakkapellen boven de bakgoot met klossen. Natuurlijk, subtiele verwijzingen naar de gloriedagen vind je in de verspringing in de stenen gevel, de makelaars in top en de dubbele schoorstenen. Ogenschijnlijk zijn het een stads- en een notariswoning, achter de gevel schuilen de appartementen.
Wie het terrein betreedt en naar tuinniveau afdaalt, ziet de achterzijde van het woongebouw. De appartementen souterrain, waaronder de studio, hebben een terras dat grenst aan de binnentuin. Beide woningen hebben hun eigen entree en delen een berging, deze liggen achter de woningen in het souterrain.
Op straatniveau komen twee appartementen die i-de-aal zijn voor senioren of mensen die wat minder mobiel zijn. Geen trappen, geen niveauverschillen te overbruggen en dichtbij allerlei voorzieningen, cultuur en natuur. Deze appartementen hebben ieder twee slaapkamers aan de zijde van het binnenterrein. Eén van de slaapkamers heeft een openslaande deur naar het balkon. Het woongedeelte grenst aan de gezelligheid van de Zuiddijk.
Een verdieping hoger geldt eigenlijk hetzelfde, behalve natuurlijk dat deze bereikbaar zijn via een trap en dus voor mindervaliden iets minder geschikt zijn. Fitte ouderen vinden hier echter vast een prettige woonplek. Ook hier twee slaapkamers met een balkon op het zuidoosten. De woonkamer met flinke nis voor de casco op te leveren keuken oriënteert op de levendigheid.
De bovenste verdieping, de tweede etage, is precies andersom ingedeeld. Hier liggen de slaapkamers aan de kant van de Zuiddijk en het woongedeelte met casco open keuken aan de andere zijde. De schuine wanden geven deze tweekamerappartementen sfeer, bij de één uitgevoerd met dakkapellen en een balkon, het andere appartement beschikt over een loggia.

Aan de andere kant van het gezamenlijke binnenterrein komen twee geschakelde woningen, die alleen door de begane grond met elkaar zijn verbonden. Dezelfde typisch Zaanse sfeer met baksteen, houten gevels en rode dakpannen. Uiteraard, we leven tenslotte in het nú en willen nog een eind in de toekomst, voorzien van zonnepanelen. Alle woningen binnen La Paix zijn energiezuinig en gebouwd om gratis stroom via natuurlijk bronnen kracht bij te zetten!

De Zuiddijk ligt aan de zuidoostkant van Zaandam. Nu het sluipverkeer richting Amsterdam aan banden is gelegd, is het een rustige winkelstraat met veel parkeergelegenheid. Een wandelingetje naar de stad kost een minuut of tien, als elke te passeren etalage een blik krijgt. Sneller kan dus ook. Over de brug begint de reuring. Hier is het Zaantheater, als culturele poortwachter van het Stadshart. Een en al gezelligheid, het hele jaar door, op horecaplein de Dam. Dit loopt automatisch door naar het winkelgebied met op de kop het Stadhuis en NS station.
Automobilisten met de hoofdstad als bestemming zitten aan de 'goede' kant van de Zaan. Geen bruggen of andere obstakels en dus vlotjes invoegen op de Amsterdamse ring A10. Sportievelingen pakken de fiets, al dan niet elektrisch ondersteund. De Zuiddijk maakt deel uit van de fietssnelweg richting Amsterdam, deze voorrangsroute leidt via Noord naar de pont over het IJ.
Lees meer Lees Minder

Media

Woningtypes

Foto
Appartementen

  • 29-89 m²
€ 215.000 vrij op naam
8 woningen beschikbaar
Woning
Status
Wonen
Kamers
Prijs
Bouwnummer 1
Onder optie
€ 275.000
Bouwnummer 2
Onder optie
€ 215.000
Bouwnummer 3
Onder optie
€ 425.000
Bouwnummer 4
Onder optie
€ 375.000
Bouwnummer 5
Onder optie
€ 439.500
Bouwnummer 6
Onder optie
€ 399.000
Bouwnummer 7
Onder optie
€ 335.000
Bouwnummer 8
Onder optie
€ 289.500
Foto
Eengezinswoning

  • 69 m²
€ 425.000 vrij op naam
2 woningen beschikbaar
Woning
Status
Wonen
Kamers
Prijs
Bouwnummer 9
Onder optie
€ 425.000
Bouwnummer 10
Onder optie
€ 425.000
Meer weten?
Thijssen makelaardij

Planning

Start voorverkoop Nog niet bekend
Start verkoop 18 sep. 2024

Dit is de locatie

Faciliteiten