Hey! Login of meld je aan
Zaandijk
Toekomstig

Langepad

Prijs nog niet bekend

  • Wonen 99 - 162 m²

Langepad | Zaandijk

Hedendaags historisch wonen nabij De Zaan

Droom jij van een karakteristieke Zaanse woning aan het water? Een plek die gelijk voelt als thuis? Een huis dat zo uit een historische ansichtkaart lijkt te zijn geknipt, maar je alle hedendaags wooncomfort en energiezuinige innovaties biedt? Dan kom jij thuis aan het Langepad in Zaandijk. Hedendaags historisch wonen nabij De Zaan.


HET PLAN - Een karakteristiek Zaans buurtje

Aan het Langepad in Zaandijk verrijzen binnenkort 67 energiezuinige woningen met een typisch Zaanse architectuur. Dit unieke buurtje heeft een eigenzinnig karakter. Dat proef je in alles terug. De grote variatie in woningtypen, de diversiteit in authentieke Zaanse gevelkleuren, de vrolijke daken die allemaal net een andere kant op staan. Langepad is een historisch stukje Zaandijk waar geschiedenis en toekomst samenkomen.

WONINGEN
Hedendaagse Zaanse historie

Twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen, rijwoningen, gestapelde bebouwing: Langepad telt maar liefst tien verschillende woningtypen. De 67 woningen hebben verschillende volumes en staan op verschillende kavelgrootten, waarbij ook de kavelrichting varieert. Hierdoor ontstaat er een los dorpspatroon dat Zaandijk kenmerkt.

De bestaande kerk, de sfeervolle Lagedijk en de prachtige Domineestuin vormen de basisingrediënten, waar we met het ontwerp op inhaken. Stuk voor stuk zijn de 67 nieuwe woningen een subtiele verwijzing naar de rijke historie van deze plek. De ontwerper van deze bijzondere woningen heeft zich onder meer laten inspireren door de geschiedenis van de bekende vatenfabriek Pielkenrood en ook de traditionele Zaanse houtbouw vormt een rijke inspiratiebron.LOCATIE - De geschiedenis herleeft aan het Langepad

In 1895 begint Jacob Pielkenrood een kleine smederij aan het Langepad. Al snel specialiseert hij zich in het maken van vaten. Stapje voor stapje breidt hij de smederij uit met winkels en een fabriek. Honderden inwoners van Zaandijk verdienen jarenlang de kost in eigen dorp bij Pielkenrood.

Tegenwoordig herinneren alleen de letters ‘Pielkenrood Vaten’ op het voormalige fabriekspand nog aan deze roemrijke historie. Een bijzonder hoofdstuk in de Zaanse geschiedenis, dat we niet verloren willen laten gaan. Vandaar dat we in het ontwerp van de 67 woningen diverse historische pareltjes nieuw leven inblazen. Van de smederij en het Pielkenroodhofje tot het weeshuis en de metaalwarenfabriek. De geschiedenis herleeft aan het Langepad.WONEN IN ZAANDIJK - Wonen aan het water

De Zaan stroomt sinds jaar en dag door Zaandijk. Eeuwenlang was vervoer over het water de snelste manier om producten van A naar B te brengen. Zaandijk groeide dan ook uit tot levendige handelsplek. Met de komst van de auto werden heel wat sloten en vaarten in het dorp gedempt. Zonde, want water zorgt nu nog voor sfeer en levendigheid.

Vandaar dat we ervoor kiezen om het water terug te brengen in de nieuwe wijk. Daarvoor gebruiken we de kaarten van tweehonderd jaar geleden als blauwdruk. Zo stroomt er straks weer water door de vaarten en sloten van weleer. De pittoreske bruggetjes zijn de ideale plek voor een praatje met de buren met beursweer.
Lees meer Lees Minder

Media

Meer weten?
Hoorn Makelaarsgroep

Planning

Start verkoop 14 sep. 2024

Dit is de locatie

Faciliteiten